Folkrörelsepodden #4 Maria Johannsson från Folkpartiet – om tillgänglighet och en förnyad funktionshinderpolitik

April 28, 2015

Folkrörelsepodden är en podcast från Trinambai, om civilsamhället, föreningslivet och folkrörelserna. I timmeslånga samtal med eldsjälar från organisations- och föreningslivet behandlas ämnen som organisering, aktivism, engagemang, jämlikhet, jämställdhet, mångfald och utveckling. 

I Folkrörelsepoddens fjärde avsnitt samtalar Thor Rutgersson med Maria Johansson, tidigare ordförande i DHR och nu ansvarig för Folkpartiets arbetsgrupp för en förnyad funktionshinderpolitik – en del av ett omfattande kommissionsarbete inom FP. Maria är också vice ordförande i ”Funktionella Liberaler”.

Det blir ett samtal om att gå från att påverka politiker till att själv bygga politik – om funkofobi och nya diskrimineringslagar och om hur vi gör oss tillgängliga för tillgänglighet. DHR står för ”Delaktighet, Handlingskraft och Rörelsefrihet” – och är en organisation för personer med nedsatt rörelseförmåga. Främst arbetar DHR med inflytande och påverkansarbete – för beslut som har betydelse för människor med rörelsehinder.

00:0000:00

Facebook Comments: